Fortuna Vlieland

De compositie van Fortuna Vlieland-bieren begint met ruw duinwater. Goud voor brouwers. Smaakmakers oogsten we op het eiland. Met de hand. Brouwen doen we grotendeels met energie van de zon. En tijdens de rijping klinkt muziek, bij voorkeur live.

VAN DE BROUWERS AAN ZEE • BOEIEND BIER • EEN GLAS VOL EILAND • DE KRACHT VAN ONVERWACHT • GENOT KOMT IN GOLVEN • BIER UIT DE BRANDING • VAN DE BROUWERS AAN ZEE • BOEIEND BIER • EEN GLAS VOL EILAND • DE KRACHT VAN ONVERWACHT • GENOT KOMT IN GOLVEN • BIER UIT DE BRANDING •

Fortuna Vlieland
Geitenbok
7,5% - 33 CL

Vlielanders werden vroeger plagend ‘geiten’ genoemd. Nu is er eindelijk een eilander bok: een verwarmend robijnrood bockbier van lage gisting.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland met puur duinwater, verschillende mouten, Duitse hop, kandij en gist.

Fortuna Vlieland
Duin Blond
4,5% - 33 CL

Duin Blond is een fris ongefilterd blond bier van lage gisting. Mild fruitig met een mooie goudgele kleur en een stevige, volle schuimkraag. Lest dorst zo liefdevol dat je er verlegen van wordt.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland met puur natuurgezuiverd duinwater, gerst, hop, gist en een mix van Vlielander vruchten.

Fortuna Vlieland
Island Ale
5% - 33 CL

Island Ale is een deftige pale ale, doch goed toegankelijk. Fortuna’s interpretatie van IPA: Island Pale Ale. Ongefilterd, bovengistend, lekker hoppig. The isle way of IPA.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland met puur natuurgezuiverd duinwater, gerst, diverse hoppen, gist en een mix van Vlielander vruchten.

Fortuna Vlieland
Wad Donker
4,5% - 33 CL

Wad Donker is een soepel doordrinkbaar ongefilterd bier van lage gisting. Donker, maar niet te donker. Tikkeltje zoet met een romige schuimkraag. Voor als je rust en balans zoekt.

Volgens zuiverheidsgebod gebrouwen en gebotteld op Vlieland, met puur natuurgezuiverd duinwater, caramout, hop en gist.

Fortuna Vlieland
Stortemelk Wit
5,5% - 33CL

Stortemelk Wit is een vol en kruidig ongefilterd tarwebier van hoge gisting, verfrissend als zeewind.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland, met puur duinwater, gerstemout, ongemoute tarwe, hop, gist en een mix van Vlielander kruiden.

Fortuna Vlieland
Monnicke Weizen
5,5% - 33CL

Monnicke Weizen is een romig fris ongefilterd donker tarwebier van hoge gisting, geel-fruitig met een hemels zuurtje.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland, met puur duinwater, tarwemout, hop, gist, dennentoppen en een mix van Vlielander kruiden.

Fortuna Vlieland
Storm Stout
5,5% - 33 CL

Storm Stout is een zacht, mild bitter, super dorstlessend, (bijna) zwart bier met een zweem van koffie en chocolade. We wisten niet dat stout zo fijn kan zijn.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland met puur natuurgezuiverd duinwater, gerst, hop, gist en een mix van Vlielander vruchten.

Fortuna Vlieland
Tij Tripel
7% - 33 CL

Tij Tripel is een stevig blond speciaalbier en toch relatief laag in alcohol. Een frisse, kruidige tripel die weldadig schuimend opkomt en mild zoet vertrekt.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland met puur natuurgezuiverd duinwater, mout, hop, gist, een mix van vruchten en kruiden, kandij en honing van Vlielander bijen.

Fortuna Vlieland
Cranberry Ale
5,5% - 33 CL

Cranberry Ale is met een overvloed aan Vlielander ingrediënten gebrouwen, doch uitermate fijnbesnaard. Een subtiel rode, frisbittere pale ale van hoge gisting. Een onweerstaanbare verleider uit de duinvallei.

Gebrouwen en gebotteld op Vlieland met puur duinwater, mout, diverse soorten hop, gist, honingklaver en een rijke oogst Vlielander veenbessen.

Wanda Weizen
5,5% - 33 CL

Wanda Weizen is in de zomer van 2021 gebrouwen op initiatief van Into The Great Wide Open in de Fortuna Vlieland brouwerij door Rob Habets, brouwmeester van de Brand Bierbrouwerij en Bojan Bajic van Fortuna Vlieland.

Gebrouwen op Vlieland met puur duinwater, gerst, hop en gist.

Meer informatie over Wanda Weizen

Winkel

Als jij niet naar Vlieland kunt, komt Vlieland toch lekker naar jou? In een flesje! En als je al op Vlieland bent, dan brengen we bestellingen vanaf 30 euro gratis tot je voordeur. (Bij kleinere bestellingen vragen we een fietsbijdrage van 5 euro.) Bestel je favoriete Fortuna Vlieland speciaalbier.

Nu bestellen

Waar verkrijgbaar

Design/code door BW H ontwerpers